Двукратният световен шампион Макс Ферстапен от отбора на Ред Бул стартира

...
Двукратният световен шампион Макс Ферстапен от отбора на Ред Бул стартира
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Гран при на Мексико, Ръсел е новият лидер

Двукратният международен първенец Макс Ферстапен от тима на Ред Бул стартира от първа позиция в днешната Гран При на Мексико във Формула 1. Надпреварата на пистата „ Ерманос Родригес “ може да я наблюдавате в директно предаване по DIEMA SPORT , както и онлайн на платформата.

В съботната подготовка нидерландецът даде време от 1 минута, 17.775 секунди. За него това е 14-о пускане от първа позиция през сезона. В кариерата му това първо място в квалификациите е под номер 19, а в случай че завоюва през днешния ден, ще се поздрави и с четвърта победа за Гран При на Мексико. Освен това Ферстапен е в отлична позиция да усъвършенства върха по победи в границите на един сезон, който в този момент държи дружно с Михаел Шумахер и Себастиан Фетел – по 13.

25-годишният Ферстапен, който си подсигурява втората поредна купа на Гран При на Япония с четири старта до края на сезона, изпревари двата болида на тима на Мерцедес. Втори остана Джордж Ръсел (Великобритания) с време 1:18.079. Трети е седемкратният международен първенец Люис Хамилтън с закъснение от 0.005 секунди от сънародника си Ръсел.

Ферари, които през сезона бяха с най-хубави резултати от квалификации, ще се примирят с пета стартова позиция на Карлос Сайнц и седма на Карлос Сайнц. Между тях се намести представящият се доста мощно през този сезон Валтери Ботас от Алфа Ромео.

Десетката допълват Ландо Норис (Макларън), Фернандо Алонсо (Алпин) и Естебан Окон (Алпин).

Иначе преди квалификацията стана ясно, че тимът на Ред Бул е санкциониран със 7 милиона $ поради превишаване на регламентираните разноски по усъвършенстване на колите за предишния сезон. Отборът обаче има 15 от 19 вероятни победи през този сезон и осма следващи.

На старта най-добре потегли Макс Ферстапен, който бе с меки гуми. Зад него обаче Джордж Ръсел загуби две позиции, откакто бе изпреварен и от Люис Хамилтън и Серхио Перес на излизането от третия завой. В края на първата обиколка. Валтери Ботас, който стартира от шестата позиция, също загуби две позиции в първата обиколка, като финландецът бе изпреварен от Шарл Льоклер и Фернандо Алонсо.

LAP 5/71: GAINS AND LOSSES
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР